Guide : 7 grunde til at lease en elbil

af Henrik
0 kommentar

Elektriske og hybridkøretøjer repræsenterer bilens fremtid. Her er seks grunde til at overveje at leje en.

Elektriske køretøjer (EVs) er hurtigt ved at blive en del af motorstrømmen – ca. 141.000 alternative brændstofbiler blev registreret i 2018 i USA, og antallet ser ud til at stige i år. De tilbyder en behagelig blanding af reducerede omkostninger, avanceret teknologi og samvittighedsdulmende kørsel.

Leasing af en elbil betyder, at du kan undgå de højere priser, som disse køretøjer ofte kommer med. I stedet for at købe en direkte, er der en række grunde til at overveje at “købe”en elbil gennem en biludlejningsaftale, hvilket giver dig adgang til de nyeste modeller, tekniske funktioner og fremskridt inden for batteriets rækkevidde.

Her er seks af de bedste grunde til at leje en elbil.

Maksimer din købekraft

Leasing af en elbil betyder, at du kan undgå de højere prismærker, som disse køretøjer ofte får klistret på ruden. For et beskedent depositum og overkommelige månedlige omkostninger kan du køre i et banebrydende elbil uden at skrabe rundt for pengene til at købe en direkte.

Husk, at mange elektriske køretøjsejere i øjeblikket skal leje deres bilbatterier, så leasing af hele køretøjet er ofte det logiske næste trin.

Som John Wallace, direktør for EMEA’s flådeoperationer og globale kontoer for Volvo Cars, siger: ”Fordelene ved leasing egner sig virkelig til elbiler. I øjeblikket har de en relativt høj initial købspris, fordi teknologien stadig udvikler sig.”

”Hos Volvo forventer vi, at elbiler er når op på prisparitet med benzin- og dieseldrevne biler i 2025. Men med leasing betaler du omkostningerne ved ‘brugerskab’ snarere end den fulde købspris, hvilket betyder, at du kan få dine penge til at række længere. ”

Og fordi elektrisk teknologi udvikler sig så hurtigt, kommer nye og forbedrede modeller af elbiler hurtigt på markedet. Leasing i en fast periode betyder, at du undgår at binde dine penge i en bil, der hurtigt kan blive forældet.

Fire af de bedste elektriske og plug-in hybridelektriske køretøjer


Reduceret driftsomkostninger

Et yderligere økonomisk løft kommer fra de reduceret driftsomkostninger forbundet med mange elektriske eller plug-in hybridbiler. Omkostningerne ved genopladning er intet sammenlignet med prisen på en tank benzin eller diesel, som Lisa Saunders, menneskelig ressource direktør for et stenbrudsselskab, har fundet u af imens hun kørte i sin Mitsubishi Outlander PHEV.

”Jeg kan køre til og fra arbejde, kun på elektricitet, på en enkelt opladning,” siger Saunders. ”Jeg fylder kun benzintanken op hver anden eller tredje uge, og prisen på elektricitet føles ubetydelig i sammenligning med hvad jeg plejede at bruge på brændstof til min gamle dieselbil.”

Alan Kidd, seniorredaktør for bilmagasinet Drive, er enig. ”Du kan leje en Elbil for de samme penge pr. Måned som et lignende køretøj med en benzin- eller dieselmotor,” siger han. ”Og selvfølgelig nyder du de økonomiske fordele ved ikke at skulle fortsætte med at fylde brændstof på.”

Du kan lease en Nissan LEAF Tekna Fra 4.995 kr. pr. måned inkl. ubegrænset strøm, service, forsikring og 15.000 km kørsel om året.


Det er nemmere end at købe en ny elbil

Mange danske leasing firmaer tilbyder fx. inkluderet opladning i leasing aftalen og mange andre fordele, som man ikke altid får når man køber en elbil fra ny. Nogle tilbyder endda at montere en oplader station i udlejerens hjem!
Det er ret smart, da ca. 80% af opladningen foregår i hjemmet! Nogle firmaer har endda deres egne ladestationer rundt i Danmark!


Gør noget godt for miljøet

Den måske mest presserende grund til at køre en elbil er et ønske om at gøre din smule godt for miljøet. Med nul eller minimum forbrænding er disse køretøjer mindre forurenende end deres benzin- eller dieseldrevne ækvivalenter.

I Danmark er en stor del af vores strøm produceret af grønne kilder, såsom vind. Danmark har faktiskt planer om at blive uafhæning af fossile brændstoffer i 2050! Det gør elbiler til et endnu bedre valg for miljøet i Danmark, da elbiler kun er så rene som den strøm man putter i dem

Nyd spændingen ved hurtig adoption

For nogle ejere er det største incitament til at købe en elektrisk drevet bil, at det repræsenterer forkanten af bilteknologien. Den innovative karakter af elbiler afspejles ofte i deres styling, med eksempler fra dem som Toyota, Mitsubishi, Renault, BMW og Nissan med futuristiske, anden verdslige design.

Dette er kun indstillet til at fortsætte, med køretøjer som PoleStar 2, Skoda Vision E og Honda Urban, der bruger det nye elektriske marked til at prøve meget kreative og iøjnefaldende design.

Endnu bedre endnu, du kan prøve de nyeste innovationer uden risiko. Da kontraktperioden typisk er to til fire år [på en billeje], kan du drage fordel af ny teknologi uden at skulle bekymre dig om besværet med at videresælge bilen i slutningen, da det er leasingselskabets ansvar.

Lease en Tesla 3 Performance for 8.500 kr. pr. måned. / 25.000 DKK/år med 15.000 km/år.


Nemmere vedligeholdelse

Mange mener at en stor styrke af elektriske køretøjer er deres lette vedligeholdelse.

En Renault ZOE er meget let at vedligeholde, fordi den har færre bevægelige dele end en konventionel bil. Desuden varer forbrugsstoffer som bremseklodser meget længere på elbiler, fordi de har en tendens til at bruge regenerativ bremsning. Det fører til yderligere omkostningsbesparelser.

Mange leasingfirmaer giver mulighed for at tilmelde dig en vedligeholdelsespakke, og nogle tilføjer endda andre omkostninger, såsom forsikring, så den månedlige betaling ligner et abonnement.

Til gengæld for dette ekstra månedlige gebyr kan du dække omkostningerne ved service og dele – hvilket betyder, at der ikke er nogen uplanlagte udgifter i hele aftalens varighed.


Få gavn af de langsommere afskrivninger

Elbiler er fremtiden. Forbrændingsmotoren er på vej ud.

”Den seneste EV-teknologi vinder bred tillid,” siger hr. Alan Kidd. ”Folk kommer meget hurtigt til at udtale sig om EV’er og plug-in-hybrider, hvilket betyder, at afskrivningen bremser på sådanne køretøjer.”

Resultatet er overkommelige månedlige afgifter for lejekunder, hvis aftaler udarbejdes på grundlag af deres bils afskrivning. Kombineret med de andre reducerede omkostninger forbundet med elektrisk bilkørsel er der ethvert incitament til at omfavne fremtiden nu.
 

0 kommentar
0

Du vil elske

Skriv en kommentar