Dyson vil bygge en elektrisk bil i 2021

af
0 kommentar

Dyson har leget med ideen om at lave et elektrisk køretøj siden 2017, med særlig fokus på at forbedre af batteriteknologien. I dag meddelte firmaet, der var bedst kendt for at lave støvsugere, at det ville producere en elbil i Singapore, og at køretøjet er på rette spor for en lancering i 2021.

Dysons fabrik skulle gerne være færdig i 2020, en del af virksomhedens globale investering på 21 mia. kroner i “ny teknologi”. Det bliver Dysons første avancerede bilfabrik i verden. Byggeri vil starte i december.

Dysons nye elbilfabrik

Dysons nye elbilfabrik

 

Oprindeligt var der en chance for, at Dysons elektriske bil kunne være anderledes end de andre på markedet på grund af virksomhedens investering i solid state batteriteknologi. De fleste elektriske apparater bruger stort set lithium-ion batterier, og Dyson siger at deres forskning i alternativer “søger svar på de grundlæggende spørgsmål, der holder tilbage dagens energilagringsteknologier og industrialiserer løsninger til fremtidige Dyson-produkter.” Uanset om deres elbil bliver bygget i Singapore tre år fra nu, virker et solid state batteri lidt uklart, da selskabet “dumpede” sin solid state opstart i september efter at have betalt 90 millioner dollars for det i 2015.

0 kommentar
0

Skriv en kommentar