Teslas nye Model Y – Alt hvad du skal vide

af
0 kommentar

Tesla har officielt lanceret deres nye Model Y til en begivenhed i Hawthorne for fire dage siden, og det kom med ingen store overraskelser at de levre specs som var over vores forventninger.

De annoncerede en Model Y-serie med op til 482 Km rækkevide pakket ind i en kompakt elektrisk SUV baseret på deres Model 3, som kommer med hele 7 pladser!

Som forventet er der ingen stor overraskelser, når det kommer designet, da det er baseret på Model 3 designet. Og den ligner også utroligt meget deres Model 3.

CEO Elon Musk havde advaret os om at den ville komme, men det er stadig ret chokerende at se den, nu hvor den oppe på deres side.

Det tog et par sekunder for min hjerne at registrere, at jeg ikke så en Model 3 – især da den blev præsenteret lige ved siden af en Model X og en Model 3:

Tesla Model Y ved siden af deres Model X og model 3Det er dog helt sikkert lidt højere end Model 3. I dette billede kan du se, at den næsten er lige så høj som deres Model X.

Denne størrelse gør det muligt at lave en bil med i alt 1,9 kubikmeter lagerplads, og en af de større overraskelser er, at den faktisk vil få en valgfri tredje række så du kan få 7 sæder installeret.

Vi har endnu ikke fået et godt kig på den tredje række og Tesla har hidtil kun udgivet dette billede:

Bagagerummet af Teslas nye Model Y

Tesla har dog løftet sløret for alle bilens specifikationer. Her er de vigtigste:

  • Op til 482 rækkevide
  • 5 stjernet rating
  • 0 til 98 km/h på 3,5 sekunder
  • 0,23 træk  koefficient

Den imponerende aerodynamiske ydeevne muliggør dette længere end forventede rækkevide på 482 Km på en enkelt opladning med Long Range-batteripakken.

Startprisen vil i sidste ende blive $ 39.000 (256.588 Dkk) i foråret 2021, men det er for ‘Standard Range’ pakken, som er angivet som at have en længere rækkevide end deres Model 3 med standardpakken.

Det får os til at tro på, at de ikke vil bruge den samme batteripakke, men denne version af køretøjet er stadig omkring 2 år væk.

De dyrere versioner af deres Model Y med større batteripakke, dobbeltmotor og højere ydelse kommer i efteråret 2020.

Denne vil sandsynligvis bruge samme Long Range-batteripakke som deres Model 3, og det får en lidt kortere røkkevidepå grund af bilens størrelse.

I stedet for at åbne reservationer med en indbetaling på $ 1.000 (6500) som de gjorde for deres Model 3, har Tesla allerede lanceret bilen i deres online design studie, og købere kan bestille en ordre mod $ 2.500 (16000) i depositum.

0 kommentar
0

Du vil elske

Skriv en kommentar