Elbiler med den længste rækkevide i 2019

af
0 kommentar

Hvilken elbil kan køre længst?

Ikke mindre end 8 modeller tilgængelige med over 200 miles eller interval.

Bortset fra måske sin pris, er et elektrisk køretøjs mest kritiske specifikation den afstand, den kan rejse på en opladning. At købe en elbil, der leverer et tilstrækkeligt rækkevide til at opfylde ens behov, kan betyde forskellen mellem at køre et nul-emissionskøretøj med et smil, og blive strandet ved siden af vejen med et udtømt batteri.

Danskerne kører i gennemsnit ca. 20 km om dagen, men mange kører længere på arbejde hver dag. De fleste bruger også bilen til andre formål, og en weekendtur kan sagtens ligge flere hundrede kilometer bag sig. Det er derfor vigtigt at være på den sikre side hvis man vil investere i en elbil som man vil bruge i hverdagen.

Heldigvis er batteriteknologier i hurtig udvikling, og bilmærker investere store summer for at udvide deres elbilers rækkevide. I 2019 er der indtil videre kun 8 modeler der har en rækkevide på mere end 320 Km (200 miles). De nye modeler inkludere den nye Audi e-tron med 415 km rækkevide, Nissan Leaf e+ med 360 km og Hyundais Kona Electric som kan køre op til 415 km.

Det ser også meget lyst ud for 2020, for elbiler der kan køre med end 480 – 640 km på en opladning. Tesla siger endda at deres nyere Roadster, planlagt til at komme ud i 2020, vil kunne køre næsten 1000 km på en opladning!

Din rækkevide kan variere

Med hensyn til ethvert elektrisk køretøjs anslåede rækkevide, er det vigtigt at huske på at den er middelværdier, der er baseret på en laboratorieanalyser udført under strengt kontrollerede forhold. En given bilists rigtige rækkevidde kan være meget forskellig afhængigt af de forskellige forhold.

For eksempel vil der være en tendens til at dræne strømcellerne hvis man kører hurtigere eller accellere ofte, kører med ektra vægt eller kører med underopustede dæk. Kørsel ved motorvejshastigheder med vinduerne åbne eller et åben soltag vil øge en elbils vindmotstand og påvirke sin rækkevidde. På samme måde bruger bilen også ekstra batteri til at krydse stejle terræner end at køre på flade veje eller ned ad bakke.

Elbil har også tendens til at køre færre kilometer på en opladning, når den udsættes for ekstremt koldt eller varmt vejr. Dette er både på grund af de negative virkninger af høje og lave temperaturer på batteriets og belastningen forårsaget af drift af varmeapparatet og klimaanlægget.

8 – NISSAN LEAF E +: 360 KM

Nissan Leaf e + er den efterlængte længerevarende version af Leaf, der øger rækkeviden fra 240 km i basisversionerne op til en konkurrencedygtig 360 km på en opladning. Den forventes at komme ud i foråret 2019.

7 – JAGUAR I-PACE: 375 KM

IPace er Jaguars første elektriske bil. Det er en hurtig og skarp mellemstore SUV og kan køre i ca. 375 km på en opladning. Med tilsvarende 395 hestekræfter kan iPace sprinte til 96 km/t på 4,5 sekunder.

6 – CHEVROLET BOLT EV: 380 KM

Nu hvor Chevrolets plug-in Volt er så småt ved at dø, bliver Bolten mærkets eneste elektriske bil.

5 – AUDI E-TRON: 400 KM

I foråret vil Audi debutere en ny fuld elektrisk fuldhjulsdrevet fem-passagers luksus crossover SUV med en forventet rækkevide på 400 km. Det bliver ikke billig, men til gængæld bliver den luxuriøs og kraftfuld!

4 – HYUNDAI KONA ELECTRIC: 415 KM

Den nye Kona Electric vurderes til at kunne køre 415 km på en opladning, og går fra 274.995 dkk.

3 – TESLA MODEL X: 475 KM

Salget af den store Tesla Model X blomstrer takket være det pludselige skifte i forbrugernes præferencer for sportvogne fremfor sedans. Denne SUV med gull-wing døre er vurderet til at kære 475 km på en opladning med 100D-versionen og 465 km med P100D.

2 – TESLA MODEL 3: 500 KM

Den kompakte Tesla Model 3 sedan er en varm sælger, selvom den aldrig bliver frigivet i sin basic version. Den passende navngivne Long Range-model er linjens leder med et gennemsnit på 500 km på en opladning. Det bliver bumped ned til 420 km med den mere overkommelige Mid-Range model.

1 – TESLA MODEL S: 540 KM

Måske nogle nye biler i 2019 vil kunne komme til at rivalisere med Teslas Model S rækkevide, men indtil videre er den på førstepladsen.  Andre versioner kan køre lidt mindre, men det er stadig en lang rækkevide.

0 kommentar
0

Du vil elske

Skriv en kommentar